22. december 2017

Nyt fra Folketinget d. 20.december 2017

God Jul og godt nytår Jeg ønskes en god jul og et godt nytår. MF. Claus Larsen Jensen

MF. Claus Larsen Jensen

I det vedhæfteder Nyhedsbrev kan du læse mere om arbejdet på Christiansborg

 

Tiden op til jul er altid travl i Folketinget, fordi en lang række lovforslag skal vedtages. Finansloven ligeså, efter ugers blåt drama og kaos. Fredag d. 22.december 2017 stemmer vi om Finansloven.  

Nytårsaften går 2.637.936 danskere til køjs i kommuner, der har en socialdemokratisk borgmester, mens 3.425.457 danskere nytårsdag vågner op i kommuner med en socialdemokratisk borgmester. 

 

Finansloven for 2018 - Kaosfest i Blå stue – Politisk gidseltagning
Det er bizart at opleve kaosfesten i blå stue på udflugt med et par adfærdsvanskelige drenge og uden ledelse. Finansloven skulle være stemt igennem nu, for landet skal jo have en finanslov fra d. 1.januar 2018. Det er lykkedes dog Regeringen og DF aftalte en Finanslov. Den stemmes igennem i 
Folketinget d. 22.december 2017. Til hjørne er skudt skattelettelser og udlændingestramninger. Om de bliver til noget er uvist.

 

S vil afskaffe nationale test for de mindste

Fra 2. til 8.klasse skal skolebørn deltage i 10 nationale test, hvor man tester elevernes faglighed i forskellige fag for at give lærerne et indblik i de enkelte elevers niveau. Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Venstreregeringen aftalte i 2006 at gennemføre eleverne i standardiserede landsdækkende test.

Mette Frederiksen og Socialdemokratiet foreslår nu, at disse test skal afskaffes for børn i 2. og 3.klasse, fordi det skaber en præstationskultur, men mening er fortsat at foretage en vurdering af alle klassetrin, men i en anden form end nationale test. SF og EL samt Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, DPU er enige, fordi det er en for stor belastning på børn i den aldersgruppe. 

Filer:


Nyt fra Folketinget d. 20.december 2017
PDF
1 MB